Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals geraakt niet voorbij Noordstar : 3-3

VC Herentals en Noordstar deelden zondag de punten. Roodwit kon opnieuw de 3 punten niet thuishouden. Na een half uur moesten de bezoekers met 10 man verder. VC heeft zijn eerste punt beet, maar kan niet echt van een geslaagde seizoenstart spreken.

"We zagen Ignace Dams in het stadion rondhuppelen", zegt Jan Deckers, communicatie VC Herentals.   "Weliswaar op krukken maar met een positieve ingesteldheid. Sproelants weet pas maandag wat er precies fout is met zijn knie. De aangenaam warme najaarszon kon de 22 acteurs maar matig inspireren.

Toch hield de partij er een gezapig tempo op na. In de 4e minuut vertrok een onschuldig Noordstar-schotje, waar Brosens geen problemen mee kende. Het was eens wat anders : in de vorige wedstrijden stond VC al na een paar minuten in het krijt. Toch hadden de bezoekers het meeste balbezit maar sprong daar zuinig mee om. Even voor het kwartier hobbelde een schot naast de kooi van Brosens. VC werd ver weg gehouden van het Noordstar-doel. Halfweg de eerste helft werd een bezoekende voorzet aan de tweede paal naast gekopt.

Het lichte veldoverwicht werd rond het half uur dan toch verzilverd. Een onschuldige vrije trap werd niet goed weggewerkt en na wat geharrewar werd de bal door Van Bulck dan toch over de doellijn gefrommeld: 0-1.

Het veranderde plots het spelbeeld. VC was de dominerende ploeg maar moest oppassen voor de counters. 3 minuten na de openingstreffer hingen de bordjes terug gelijk. Op hoekschop zette Wouters zijn hoofd tegen de bal. Jennes sloeg de bal met de hand weg. Penalty en rood. Vanlommel gaf Vanberghen geen kans. 1-1 De bezoekers moesten met 10 verder en hadden niet onmiddellijk een oplossing voor dat ondertal.

Een paar minuten later werd de 16 jarige Delrue in het straatje gestuurd en die plaatste de bal mooi naast Vanberghen. De situatie was, op een paar minuten, helemaal gekeerd. VC kreeg kansen en wou die voorsprong voor de rust nog uitdiepen. In de 40e minuut kreeg Dillen op links de bal, kapte naar binnen en noopte Vanberghen tot een redding.

Even later miste een verre lob van Vanlommel de juiste richting. De laatste kans voor de pauze was ook nog roodgekleurd. Dillen met de bal ervandoor maar zijn plaatsbal ging over.

Weer was de wedstrijd een paar minuten oud. Een bezoeker haalde de achterlijn, legde terug. De bal werd niet goed geraakt maar viel voor de voeten van Senne Sterckx en die trapte de bal in doel. Ongeloof bij de thuisploeg.

Gaandeweg werd bij de bezoekers het mannetje minder voelbaar. Toch wou Noordstar stunten. In de 53e en 55e minuut moesten kopballen onschadelijk gemaakt worden. Even na het uur mocht Dillen alleen op Vanberghen afgaan maar kreeg de bal niet voorbij de Noordstar-doelman.

Dit was de kans om de partij in een beslissende plooi te leggen. De wedstrijd werd nu razend spannend. Een thuisgoal zou de wedstrijd kunnen beslissen. En die kwam er ook in de 64e minuut. Vanlommel werd in het straatje gestuurd en Dries gaf Vanberghen het nakijken: 3-2.

Er kon nu aan elke kant een doelpunt vallen. Ziedins trapte verrassend waar doelman Vanberghen de nodige moeite mee had om in hoekschop te duwen. Een minuutje later : een zwaar schot van Derkinderen gaat via een Noordstar-been in hoekschop. Nog een minuut later gaat een VC schot naast.

76e minuut : een hoekschop van Noordstar werd met de nodige moeite weggewerkt. 77e minuut : Vanberghen duwde een schot van Vanlommel in hoekschop.

De tijd speelde in het voordeel van de thuisploeg. Maar het was opletten geblazen. In de 84e minuut viel het verdict. Na alweer een rommelige fase kwam de bal bij Bruynseels, ex-VC,  die de 3–3 aantekende.

De bezoekende doelpunten waren niet van de mooiste makelij, maar daar zullen  ze in Noorderwijk niet om rouwen. De wedstrijd zat al diep in blessuretijd wanneer VC een laatste poging ondernam. De bal belandde bij Sas maar Jamal trapte de wenkende kans van dichtbij over.

Een 1 op 9 is te weinig voor dit Herentals. Het ontbreekt de roodwitten aan een tikkeltje geluk om aanspraak te kunnen maken op een driepunter. Met 8 gemaakte doelpunten zit VC in de top 2. Maar de 10 tegendoelpunten zit roodwit dan weer onderaan.

Volgende zaterdag trekken de mannen van Jef Lauwers naar Oud-Turnhout. De wedstrijd begint om 19:30 u.